Kapcsolat

Borház Magyarország Kft.
Borkő u. 12.
1222 Budapest
Telefonszám: 06-1/2262-387 / 06-20/3290-963
Fax: 06-1/2262-387
Írjon nekünk
Jövedéki engedély szám: HU01452603001
Adószám: 23118373-2-43

Akciós termékek

Ár 9 999 Ft

Legnépszerűbbek

Kérdőív

Mi a véleménye az új honlapról?

Nagyon tetszik 52% Egész jó 32% Nem túlságosan tetszik 7% Egyáltalán nem tetszik 8%


Katona Borház

Finoman, Katonásan


Na igen, ellentmondás, tudom! Mindaddig, amíg végig nem kóstoljuk a Katona Borház szor-timentjét, és rá nem jövünk, hogy a valóban katonás szőlősorok mögött egy igazán rugalmas, játékos, innovatív, mégis a hagyományokat tisztelő családi pincészetről rejtőzik.


Azaz nem is rejtőzik: 1996 óta nagyon is láthatóan van jelen a magyarországi – nagyobb részt a dél-balatoni, kisebb részt a tokaji – bortérképen összesen mintegy 46 hektárnyi területével. A Balatonboglári borvidék válto-zatos talajszerkezete, fekvése, kiegyenlített mikroklí-mája kiváló lehetőséget biztosít a legkülönfélébb szőlő-fajták és érlelési eljárások megvalósítására; ennek kö-szönhetően a Katona Borháznál készülő borok is igen széles spektrumon mozognak.


A Flört nevéhez hűen egy igazi balatoni kaland: az Irsai–Sárgamuskotály találkozás kirob-banó és izgalmas! A Rianás Chardonnay-ja végigvágtázik az érzékeinken, a Most vagy soha késői szüretelésű, félédes Zenitje pedig valóban kihagyhatatlan! Még mindig a könnyedség jegyében kívánkozik említésre a ropogós-citrusos Semillon, a dorombolóan kedves, Sauvignon blanc–Semillon–Zenit nászból született Mi újság, valamint a mediterrán stílus szerelmeseinek a Cabernet–Merlot rosé, a Ná-lad vagy nálam.


Ha pedig kijátszottuk, kiszórakoztuk magunkat ezekkel a pajkosan könnyed ne-dűkkel, lépjünk a tiszti szobába, ahol Katonáék igazi nagyágyúi várnak! A Kokas hegyi dűlők válogatott Rajnai-szemeiből sajtolt must fahordóban erjedt és érett, körtés, mandulás, ásványos tónusát szikár savak teszik feszessé, tökéletessé. A Bánom-hegyen termett Chardonnay sem kispályás tétel: a reduktívan induló karriert barrique és battonage képzéssel teljesítették ki – innen az összekeverhetetlenül vajas, kek-szes, vaníliás lágyság, kifejezetten szép, nagy testtel!


Valóban kissé megfoghatatlan, szinte provokatívan újszerű a Rébusz névre keresztelt reduktív Merlot, ahol a bársonyos tanninok, a fekete bogyós refle-xek és a mély rubin szín elegáns könnyedséggel és gyümölcsösséggel páro-sulva idézik a latin mondást: non verbis, sed rebus – azaz nem szavakkal, ha-nem dolgokkal! Megint csak nem szavakkal, inkább csersavakkal írható le a Cabernet sauvignon–Cabernet franc cuvé, ahol a 16 hónapos tölgyfahordós érlelés minden kortyban emlékeztet: a nagy dolgokhoz idő kell!


És ha már úgy érezzük, nem mutathat nekünk újat Boglár, pattintsunk fel egy szemtelenül különleges Pinot gris-t, ahol a rozés színt virágos illat és kacér buborékzuhatag egészíti ki! A champagne-osra hűtött Szürkebarát után már csak csettintenünk kell: ez aztán a gyöngyöző bor, a macska rúgja meg!

 

Kapcsolat

Borház Magyarország Kft.

Cím: Borkő u. 12.

1222 Budapest

E-mail cím: info@borhazmagyarorszag.hu

Telefonszám: 06-1/2262-387 / 06-20/3290-963

ZjlmMW