Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Frittmann

Frittmann

Aki megteheti, hogy se nem pincészet, se nem borászat, csak egyszerűen: Frittmann, az tud valamit. És bár a Himnusz (szemben Tokajjal) nem nektárt, „csak” ért kalászt vízionál a Kunság mezeire, azt is bebizonyította, hogy van létjogosultsága az ottani szőlőtermesztésnek, borkészítésnek (Kölcsey után kis késéssel ezt a Belga együttes emelte művészi rangra). Soltvadkerten és környékén a család generációk óta foglalkozik szőlővel, és Frittmann János 2007-es „év bortermelője” címe, valamint a 2015-ös „év pincészete” díj is bizonyítja, nem eredménytelenül! A vidék zászlóshajójaként is ismert Ezerjó mellett számtalan fajtával foglalkoznak, a könnyű, reduktív borok mellett komoly potenciállal bíró barrique tételek is gazdagítják a kínálatot, sőt egyes évjáratokban Ezerjóból és Cserszegi fűszeresből késői szüretelésű desszertborok is megjelennek a szortimentben. Mivel a többség azonosítja őket magával a borvidékkel, kiemelten fontos, hogy a termőhely adottságaihoz mért legkiválóbb borokkal jelenjenek meg a piacon évről évre. Aki ismeri őket és boraikat, tudja, hogy ez alatt a teher alatt szép magasra nőtt a pálma…

 

• Melyik borvidék?

Kunsági

• Hol vannak?

6230 Soltvadkert, Eötvös utca 5.

Mekkorák?

60 (+50 integrált) hektár

Mit termesztenek?

Ezerjó, Olaszrizling, Rajnai rizling, Generosa, Irsai Olivér, Sauvignon blanc, Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Kadarka, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Portugieser

Miért szeresd?

Mert igazi kuriózum, amire nem lehet nem odafigyelni!

Mi lesz a kedvenced?

A Cserszegi fűszeres! Ez az Irsai mögött még mindig kitörni vágyó fajta a legszebb arcát mutatja itt: csupa virág, csupa körte és alma, bársonyos, friss őszibarack!

Rendezés: