Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Söptei

Söptei Pincészet

zázötven év, generációk tudása, a legújabb nemzedék hazai és németországi tapasztalata. És Csopak. Hat és fél hektáron, Olaszrizling-hangsúllyal, mindenkor a szőlő komfortérzetét szem előtt tartva gazdálkodik a Söptei család a borvidék olyan kiváló dűlőin, mint a Nagykút, ahonnan Kódex-boruk zseniális alapanyagát is szüretelik. Változatos reduktív technikával készült boraik tökéletesen tükrözik azt a filozófiát, ami a természetből indul ki (hiszen az origó csak a szőlő lehet), a szakmai tudásra épít (hiszen bort készíteni NEM tud mindenki) és a fogyasztó legszélesebb körű kiszolgálására törekszik (hiszen a bort reprezentálni is tudni kell). A légies, illatos boroktól a testes fehéreken, a nem csak nevében komoly rozékon és késői szüretelésű, édes tételeken át vezet az út a telt, robosztus vörösekig, mintha már nem is a Balaton északi partján, hanem legalábbis Villányban járnánk. Pedig itt vagyunk, és minden korty csak közelebb és közelebb repít minket ahhoz a páratlan sokszínűséghez, amit a csopaki borokat tudnak csak nyújtani!

• Melyik borvidék?

Csopaki

• Hol vannak?

Pincészet, vinotéka: 8229 Csopak, Venyige utca 1.

Étterem: 8229 Csopak, Istenfia utca 5.

Mekkorák?

6,5 hektár

Mit termesztenek?

Olaszrizling, Sárgamuskotály, Pinot blanc, Szürkebarát, Kékfrankos, Merlot

Miért szeresd?

Mert elképesztően gazdag, kifinomult ráadásul egyetlen fajta, az Olaszrizling száz és száz arcát mutatja meg neked!

 

Mi lesz a kedvenced?

A Varázslat! Mert amit az Olaszrizlingből kihoz, az tényleg az!

 

 

Rendezés: