Söptei
Söptei Pincészet
Százötven év, generációk tudása, a legújabb nemzedék hazai és németországi tapasztalata. És Csopak. Hat és fél hektáron, Olaszrizling-hangsúllyal, mindenkor a szőlő komfortérzetét szem előtt tartva gazdálkodik a Söptei család a borvidék olyan kiváló dűlőin, mint a Nagykút, ahonnan Kódex-boruk zseniális alapanyagát is szüretelik. Változatos reduktív technikával készült boraik tökéletesen tükrözik azt a filozófiát, ami a természetből indul ki (hiszen az origó csak a szőlő lehet), a szakmai tudásra épít (hiszen bort készíteni NEM tud mindenki) és a fogyasztó legszélesebb körű kiszolgálására törekszik (hiszen a bort reprezentálni is tudni kell). A légies, illatos boroktól a testes fehéreken, a nem csak nevében komoly rozékon és késői szüretelésű, édes tételeken át vezet az út a telt, robosztus vörösekig, mintha már nem is a Balaton északi partján, hanem legalábbis Villányban járnánk. Pedig itt vagyunk, és minden korty csak közelebb és közelebb repít minket ahhoz a páratlan sokszínűséghez, amit a csopaki borokat tudnak csak nyújtani!
Csopaki
• Hol vannak?
Pincészet, vinotéka: 8229 Csopak, Venyige utca 1.
Étterem: 8229 Csopak, Istenfia utca 5.
• Mekkorák?
6,5 hektár
• Mit termesztenek?
Olaszrizling, Sárgamuskotály, Pinot blanc, Szürkebarát, Kékfrankos, Merlot
• Miért szeresd?
Mert elképesztően gazdag, kifinomult ráadásul egyetlen fajta, az Olaszrizling száz és száz arcát mutatja meg neked!
• Mi lesz a kedvenced?
A Varázslat! Mert amit az Olaszrizlingből kihoz, az tényleg az!