Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Geönczeöl

Apró butikborászat, 2,5 hektáron. A pincészetben hagyományos módszerekkel dolgoznak, amihez a mélyen a garammenti löszbe vájt, állandó hőmérsékletű pincék kiváló hátteret adnak. Mivel a legnagyobb tartályuk is csak 1100 literes, a 12 Celsius fokos pincehőmérsékleten nincs túlmelegedés, természetes módon szabályozott az erjedés. Technológiájuk egyszerűen hangzik: spontán, azaz fajélesztők nélküli erjesztés, alacsony kénszint, hosszú finomseprős, hordós és palackos érlelés. Ám mivel nem akarnak drasztikusan belenyúlni a természetes folyamatokba, időnként sokkal nehezebb ez a munka, mint gondolnánk. Tartályokat és fahordókat egyaránt használnak, utóbbiból 220 és 530 literes zempléni tölgyfából, illetve néhány idősebb, amerikai tölgyből készült hordó áll rendelkezésükre.

Rendezés: