Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Taschner

Taschner Bor- és Pezsgőház

 

Huszonöt éve szőlészkedik Taschner Kurt István a soproni lankák Fertő-tóra néző, kies dombjain, és ez idő alatt huszonkilenc hektáros területéhez egyedi, saját tervezésű pincét, feldolgozót és vinotékát is emelt. A hagyományos soproni fajtaválasztékot a kuriózum számba menő Piros veltelini egészíti ki, de amit ismerünk, azt is újrafogalmazza számunkra. A szortiment egyébként is nyitott a pezsgők és pálinkák felé, ahogy a kilátás sem csak konkrétan, hanem átvitt értelemben is nyitott Ausztria, a nyugati borkultúra irányába. A koracél tartálytól a 225 literes magyar barriuqe hordókig minden rendelkezésre áll a feldolgozás során, a borok pedig hálásan adják vissza a termőtáj, a talaj és a borász elképzeléseit zamatukban!

 

• Melyik borvidék?

Soproni

• Hol vannak?

9400 Sopron, Balfi út 168.
 

 Mekkorák?

29 hektár

Mit termesztenek?

Zöldveltelini, Irsai Olivér, Zenit, Piros veltelini, Merlot, Zweigelt, Pinot noir, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Kékfrankos, Pinot Meunier

Miért szeresd?

Mert túl azon, hogy ízig-vérig soproni, a különleges minőségű borok a fajtaismeret új dimenzióiba emelnek!

Mi lesz a kedvenced?

A Korai Piros veltelini, és nemcsak azért, mert ilyet máshol nem kóstolhatsz, hanem mert frissessége mellett igazi trópusi gyümölcskavalkád!

Rendezés: