Németh János
Németh János Pincészete
„Dűlőből spontán”. na nem tervezetlenségről van szó, csak mottóvá sűrített szándékról: legfontosabb az alapanyag, amit a különböző dűlőkből válogatva spontán, nyitott kádakban erjesztenek. Persze, ha valaki Szekszárdon az Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen vagy a Baranya-völgyben szüretelhet, meg is értjük, hogy a legkevésbé akar beavatkozni a szőlő és a belőle születő bor életébe. A termés legjavát aztán 10–16 hónapon keresztül első töltésű, magyar tölgyfahordókban érlelik, hogy aztán a végeredmény egy fajtajelleges, mégis robosztus, elegáns nagy vörösbor legyen! Németh Janó törekvéseit a fogyasztók mellett a szakma is egyre többre, sőt egyre több díjra értékeli!
• Melyik borvidék?
Szekszárdi
• Hol vannak?
7100 Szekszárd, Iván völgy, hrsz: 9679
• Mekkorák?
12 hektár
• Mit termesztenek?
Olaszrizling, Chardonnay, Kadarka, Kékfrankos, Syrah, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Zweigelt
• Miért szeresd?
Mert minden bora mindig feszegeti a határait, mindig elmegy a legutolsó lépésig, mer kísérletezni, nagyot álmodni – és nagyon jó lenni…
• Mi lesz a kedvenced?
A Serius, ez a négy világfajtából készült házasítás, ami lekváros krémességgel, pikáns feketebogyók és fűszerek kavalkádjával, hosszú lecsengéssel kényeztetni érzékeidet!