Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Németh János

Németh János Pincészete

 

„Dűlőből spontán”. na nem tervezetlenségről van szó, csak mottóvá sűrített szándékról: legfontosabb az alapanyag, amit a különböző dűlőkből válogatva spontán, nyitott kádakban erjesztenek. Persze, ha valaki Szekszárdon az Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen vagy a Baranya-völgyben szüretelhet, meg is értjük, hogy a legkevésbé akar beavatkozni a szőlő és a belőle születő bor életébe. A termés legjavát aztán 10–16 hónapon keresztül első töltésű, magyar tölgyfahordókban érlelik, hogy aztán a végeredmény egy fajtajelleges, mégis robosztus, elegáns nagy vörösbor legyen! Németh Janó törekvéseit a fogyasztók mellett a szakma is egyre többre, sőt egyre több díjra értékeli!

 

• Melyik borvidék?

Szekszárdi

• Hol vannak?

7100 Szekszárd, Iván völgy, hrsz: 9679

Mekkorák?

12 hektár

Mit termesztenek?

Olaszrizling, Chardonnay, Kadarka, Kékfrankos, Syrah, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Zweigelt

Miért szeresd?

Mert minden bora mindig feszegeti a határait, mindig elmegy a legutolsó lépésig, mer kísérletezni, nagyot álmodni – és nagyon jó lenni…

Mi lesz a kedvenced?

A Serius, ez a négy világfajtából készült házasítás, ami lekváros krémességgel, pikáns feketebogyók és fűszerek kavalkádjával, hosszú lecsengéssel kényeztetni érzékeidet!

Rendezés: