Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Lelovits

Lelovits

 

Csodálatos dolog, ha valaki a kabáthoz választhat gombot. Lelovits Tamás és felesége, Eszter nem belekényszerült, nem örökölt, nem gazdasági megfontolásból vágott bele, hanem szőlész és borász akart lenni. Éppen ezért a családi kapacitásokhoz és célokhoz választották meg a méretet. A szőlőhöz idő és szakértelem, a borhoz munka és jókedv kell – így az ars poetica. Az egészséges alapanyag mellett a gyümölcsös karakter a legfőbb célkitűzés, és persze két extra kihívás: visszaadni a Portugieser (retró nevén Kékoportó) becsületét és nagyot alkotni a borvidék emblematikus fajtájával, a Cabernet franc-nal. Jelentjük: mindkettő tökéletesen sikerült!

 

• Melyik borvidék?

Villányi

• Hol vannak?

7773 Villány, Baross G. u. 101.

Mekkorák?

10 hektár

Mit termesztenek?

Irsai Olivér, Chardonnay, Olaszrizling, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Cabernet franc, Merlot, Menoir, Pinot noir, Syrah

Miért szeresd?

Mert megtanítja neked, hogy nincs az a test és nincs az a hordó, ami elnyomhatná a borban a gyümölcsöt, ha azt Lelovits Tamás készíti!

Mi lesz a kedvenced?

A Virtus, ami egy prémium Portugieser Válogatás, ahol a mélyvörös szín, a robosztus test páratlan gyümölcsösséggel párosulva csábít!

Rendezés: