Az Eger környéki hegyoldalak javából válogatva rakta össze dűlő-mozaikját, ahol a borvidéken szokásos vörös fajták mellett a fehérek is otthonra leltek. Két legizgalmasabb kísérlete a Hárslevelűhöz köthető: Sauvignon blanc-nal, Szürkebaráttal és Királyleánykával kiegészülve egy bámulatosan krémes, testes és virágos Egri csillag születik, ami képes megmutatni a fajták és a termőhely legszebb arcát. De talán még ennél a házasításnál is különlegesebb a MetaTéma, ez a különböző időpontokban
szedett, csodás Hárslevelű! Az alap egy spontán erjesztésű, száraz, fahordós tétel, ezt követi sorban az I., II., és III., szüretelésű Meta-variáció: egy félédes, egy édes, és egy aszúkhoz közelítő, 90 gramm feletti maradékcukorral csábító desszertbor.

A Bolyki Pincészet vörösborai nem attól jók, hogy agyon nyerték magukat Franciaországban, de hogy nagyon jók, ezek az eredmények is mutatják. Az egri hagyományok szerint Kékfrankosra alapozott a Bikavér, az Indián nyár egy szimfonikus zenekar, amelyik filmzenéket játszik, a Hazug mókus Blauburgere az erdei gyümölcsöket kis vaníliás dohány- nyal bolondítja meg, a Kékfrankos, Cabernet franc és Merlot fajtaborok mellett pedig a zászlóshajó egy superior Bikavér, a Bolyki és Bolyki. Karakteres fajtajelleg, szabadjára engedett terroir, játék a nevekkel és ízekkel, csak úgy Bolyki módra – ez a titok!
Nem kevés ez sem, de a Bolyki Pincészetnél a borbarátok e remek szortiment mellé valódi élményt is kapnak: „stand-up Jani” szakértelme mellett lehengerlő humorérzékével is megnyeri magának az embert, a miliő pedig csodálatos kombinációja a kőkori romantikának és a legmenőbb belpesti borbisztrók hangulatának. Aki benéz, ott ragad!